Kustduellen

Då närmar sig dagen då ni kan anmäla er till årets Kustduellen.

Fredag kl 08:00 så är det fritt fram att välja grupper.

Samma upplägg i år att man väljer grp med spelare själv. Tänk på att välja en grp med spelare i samma klass som du själv spelar. Dessa grupper kommer användas för runda 2. Tiderna blir ca tider för första rundan.

https://tjing.se/…/00daeafc-a52e-4f11-b2fb…/events

Grymt med samma sponsorer som förra året Lat 64 och Nordic disgolf och alla 4 deltävlingar kommer ha 96 platser. Max 24 st i alla klasser utom i Open som är öppen för hur många som helst.

Har ni inte ordnat er PDGA raiting så kan ni inte anmäla er och blir det fullt i klassen ni vill spela så välj klassen över.

Nya spelare utan PDGA raiting spelar i Open klassen som är öppen för alla.

Lördag 27 april – Vinberg Sponsrad av Latitude 64 och Nordic Discgolf
Lördag 1 juni – Älmhult Sponsrad av Latitude 64 och Nordic Discgolf
Lördag 29 juni – Vallåsen Sponsrad av Latitude 64 och Nordic Discgolf
Lördag 6 juli – Valhall Sponsrad av Latitude 64 och Nordic Discgolf
Lördag 10 aug – Mellby SkogsbanaFoundraiser tävling till förmån för Mellby Skogsbana

TD Johan Stensmar

Kustduellen by Latitude 64

PDGA spel med golfstart!

Det kommer finnas 6 klasser att välja mellan.  PDGA (ej juniorer) och klubbmedlemskap krävs! Touren genomförs i samarbete mellan Discgolfsyd/jo2jo och Frisbee Laholm.

Följande klasser finns på Kustduellen 2024:
 • OPEN MPO (Alla)
 • INTERMEDIATE MA2 (Under 935)
 • RECREATIONAL MA3 (Under 900)
 • NOVIS MA4 (Under 850)
 • DAM FA1 (Alla)
 • JUNIOR MJ15 (0-15 år) även de utan PDGA.

Alla rundor startar från hål 1 och det är golfstart som gäller.

Första rundan är 8:00 och sen startar varje grupp 10 minuter emellan. Det betyder att det är preliminära starttider och man behöver kolla upp hur vi håller tidsschemat som kan skilja beroende på vilken bana vi spelar på under touren. Blir det fullt startfält startar det en ny grupp ca var 10:e min hela dagen.

Max antal deltagare är 96 st. (grupper á 4 deltagare) Första rundan blandade klasser och andra rundan med spelare i samma klass om det går.

Banor

Det är 4 tävlingar och nytt för i år är att varje tävling är en egen tävling med priser mm. Ingen tour med total i år.

 • Vinberg
 • Älmhult
 • Vallåsen
 • Valhall

Det blir även en extra foundraisertävling för att hjälpa till för oss att få ordning på Mellby Skogsbana i Augusti.

 • Mellby Skogsbana (fundraiser)

Kostnaden är 200 +Tjings avgift + banans avgift som beror på vilken bana vi besöker och vad det vill ha i ersättning för att stänga banan för övrigt spel. Kostnaden för tjing och banan läggs också på vid betalningen.

Anmälan på tjing

Ni väljer vilken tid i poolen ni ska starta. Att jag på slutet kanske flyttar er lite och samlar ihop grupperna kommer att ske. Nu betalar man lite olika beroende på bana som ska spelas.

Man anmäler sig via tjing/Stripe och skulle man behöva avboka får man tillbaka allt utom en adm avgift på 10% fram till onsdag kväll 21:00 innan start. Vid sen avbokning efter onsdag 21:00 går anmälningsavgiften vidare till prispotten men ni deltager i ev utlottning som vanligt.

Anmälan öppnar i mars och stänger på onsdagen kl 21:00 innan start.

Här ordnar du PDGA om du inte har det. https://www.pdga.com/membership

Vill att ni anmäler er i grupper med spelare från samma klass så att vi kan spela så under runda 2. Runda 1 kommer vara blandade grupper mellan klasserna. Det kommer var fri placering och välj den tid som passar bäst att starta. (går att lämna meddelande till TD i tjing när du anmäler dig)

Prispengar

 • Det blir 200 kr som kommer delas ut tillbaka som priser och fördelas till dagens vinnare, CTP, lottade priser.
 • Priser delas ut via mail/sms efter tävlingen är slut och 25-30% av antalet deltagare i klassen får pris i deltävlingarna.
 • Särspel kommer ej äga rum utan alla priser delas mellan alla på samma resultat. Gäller även plats 1-3. Eftersom det är teetime start ordnas inget särspel för att slippa vänta in att alla spelar klart. Det betyder att man kan lämna området efter målgång om man vill.
 • Open kontanter (uppgifter lämnas till skatteverket, kan välja presentkort istället) övriga presentkort och varupriser.
 • Sponsor för touren är www.latitude64.se och www.nordicdiscgolf.se

Utlottning av priser

Vi kommer lotta ut priser så att alla har chansen att vinna något! Lottningen sker under dagen innan runda 2. De lottade vinnarna kommer presenteras innan tävlingen är över och vinnarna kan söka upp TD efter runda 2 för att hämta sitt pris. CTP priset är bara under runda 1.

Regler att tänka på i dessa tider

Spelarmöte

För att inte samla alla spelare på ett och samma ställe på en gång kommer vi INTE ha några spelarmöten. Det kommer notiser i tjings app där info från TD kommer skötas.

Startgrupper/tider kommer visas i Tjing på torsdagen. De är preliminära och små ändringar kan ändras fram till lördag pga sena avhopp etc.

Tiderna för start av respektive runda hittar ni i schemat nedan. Ni ska även checka in via tjing på fredagen innan 22:00 så vi vet att ni tänkt komma och har koll på starttiderna.

Lunch/spelpaus

Mat sker på valfri plats. Ha koll på när du startar nästa och hur vi håller tiderna. På långa banor kan tiden bli förskjuten.

Starttiderna är prel och lunch/paus kan variera mellan grupperna. Nya grupper inför runda 2 så kolla tiderna.

OBS!

 • Man kan välja tid själv men välj att spela med samma klass. Då blir det så inför runda 2. Första rundan blir blandade grupper. Blir det fel flyttar jag er.
 • Meddela TD om särskilda önskemål. Kan vara bra om man samåker och görs i meddelandet i tjing (inget som jag kan lova uppfylla).

Scroll to Top