Kustduellen

Nu startar Kustduellen by Discsport

PDGA spel med golfstart!

Det kommer finnas 6 klasser att välja mellan.  PDGA och klubbmedlemskap krävs!

Följande klasser finns på Kustduellen 2021:
 • OPEN MPO (Alla)
 • INTERMEDIATE MA2 (Under 935)
 • RECREATIONAL MA3 (Under 900)
 • NOVIS MA3 (Under 850)
 • DAM FA1 (Alla)
 • JUNIOR MJ15 (0-15 år)

Alla rundor startar från hål 1 och det är golfstart som gäller.

Första rundan är 9:00 och sen startar varje grupp 7 – 10 minuter emellan. Det betyder att det är preliminära starttider och man behöver kolla upp hur vi håller tidsschemat som kan skilja beroende på vilken bana vi spelar på under touren. Blir det fullt startfält startar det en ny grupp ca var 10:e min hela dagen.

Max antal deltagare är 96 st. (4*6 grupper á 4 deltagare) eller (max 90 deltagare 2*9 grupper á 5 deltagare nu i Halmstad) Första rundan blandade klasser och andra rundan med spelare i samma klass om det går i tidsfärgerna.

Banor

Det är 8 deltävlingar i touren och i totalen räknas dina 4 bästa. Varje tävling är var för sig en egen tävling med priser mm och en del av startavgiften (10%) sparas till totalpriser.

Anmälan på tjing

Antagning baseras på din PDGA raiting (har du anmält dig utan raiting och det sker en uppdatering så omplaceras du till aktuell klass vid behov). Anmälan öppnar ca 2 veckor innan start och stänger på onsdagen kl 21:00 innan start. Glöm inte att tala om vilken plats du anmäler dig till.

De finns 20 reserverade platser i varje klass som fylls på efter gällande PDGA raiting och högst raiting får plats först. Om raitingen ökar byter man klass även om man spelat tidigare tourrundor i en annan klass. Så det kan  vara bra att börja spela i en högre klass om man tror man kommer flyttas upp senare. Om man inte har raiting sen tidigare spelar man i Open första gången. Är man på väg att få PDGA raiting i en uppdatering kan man anmäla sig i den klassen man tror att man hamnar i. Hamnar man i fel klass vid anmälan kommer man flyttas till rätt klass innan start.

Det kommer finnas 2 olika pooler (pool A och Pool B) så välj vilken timme som passar bäst att starta. (skriv i ditt swish meddelande vilken pool du önskar och ev tidigt/sen start) Varje onsdag 21:00 efter att anmälan öppnats (12 maj för Halmstad) delas platserna ut. Blir det platser kvar i grupperna fylls de på med andra från väntelistan.

Halmstad och Laholm blir lite annorlunda eftersom det är 9 hålsbanor. Första rundan kl 8:45 eller 11:00 och sen är det 7-8 min mellan grupperna som startar. Anmälan sker som vanligt på tjing.

Avanmälan

Kan göras själv på tjing 2 dagar innan och man får 100 % tillbaka. Mellan 2 dagar innan 1 dag innan kan man skjuta på deltagaravgiften till nästa deltävling 100 %. Vid 1 dag innan eller utebliven avanmälan går anmälningsavgiften till prispotten.

Startavgiften är 200 kr 

 • Fördelas 70 % till dagens vinnare, CTP och totalen + vissa extra sponsor priser. 5 % till banan vi spelar på och 25% omkostnader. 
 • Priser delas ut via mail/sms efter tävlingen är slut och 25-30% av antalet deltagare i klassen får pris.
 • Särspel kommer ej äga rum utan alla priser delas mellan alla på samma resultat. Gäller även plats 1-3.
 • Open kontanter övriga presentkort och varupriser. Sponsor för touren är www.discsport.se

Utlottning av priser

Vi kommer lotta ut priser så att alla har chansen att vinna något! Under rådande omständigheter kommer vi lotta ut detta på förhand. Vinnarna kommer presenteras innan tävlingen är över och vinnarna kan söka upp TD efter runda 2 för att hämta sitt pris.

Regler att tänka på i dessa tider

 •  Är du sjuk, stanna hemma.
 •  Håll avstånd till varandra.
 • Ta inte med dig vänner som Caddy/publik
 • Ingen fysisk kontakt mellan spelarna
 • Ta gärna med egen handsprit för att hålla god handhygien

Spelarmöte

För att inte samla alla spelare på ett och samma ställe på en gång kommer vi INTE ha några spelarmöten. Det kommer finnas en SMS grupp där kontakt och info från TD kommer skötas.

Startgrupper/tider kommer visas i Tjing på torsdagen. De är preliminära och små ändringar kan ändras fram till lördag pga sena avhopp etc.

Tiderna för start av respektive runda hittar ni i schemat nedan. Ni ska vara på plats vid start 10 min innan er grupp ska starta.

Lunch/spelpaus

Nu i början med Corona fortfarande kvar så bör all lunch/paus ske på annan plats än vid banan. Ha koll på när du startar nästa och hur vi håller tiderna.

Starttiderna är prel och lunch/paus kan variera mellan grupperna. Nya grupper inför runda 2 så kolla tiderna.

OBS!

 • Man kan välja pool A eller B. Kan vara bra om man samåker och görs i meddelandet i swish.
 • Meddela TD om särskilda önskemål.
Scroll to Top