Kustduellen

Nu börjar planerna för Kustduellen 2023 att ta form. Det kommer bli 7 deltävlingar även i år och vi håller oss till samma område men provar 2 nya banor. Ängelholm ska få klart en 18 hålare och utanför Falkenberg finns även en ny bana redo med 18 hål. Laholm blir den sista med 9+9 hål.

Länk till info Vinberg

www.discgolfsyd.se

TD Johan Stensmar

Kustduellen by Latitude 64

PDGA spel med golfstart!

Det kommer finnas 6 klasser att välja mellan.  PDGA (ej juniorer) och klubbmedlemskap krävs! Touren genomförs i samarbete mellan Discgolfsyd/jo2jo och Frisbee Laholm.

Följande klasser finns på Kustduellen 2023:
 • OPEN MPO (Alla)
 • INTERMEDIATE MA2 (Under 935)
 • RECREATIONAL MA3 (Under 900)
 • NOVIS MA4 (Under 850)
 • DAM FA1 (Alla)
 • JUNIOR MJ15 (0-15 år) även de utan PDGA.

Alla rundor startar från hål 1 och det är golfstart som gäller.

Första rundan är 8:00 och sen startar varje grupp 10 minuter emellan. Det betyder att det är preliminära starttider och man behöver kolla upp hur vi håller tidsschemat som kan skilja beroende på vilken bana vi spelar på under touren. Blir det fullt startfält startar det en ny grupp ca var 10:e min hela dagen.

Max antal deltagare är 96 st. (grupper á 4 deltagare) Första rundan blandade klasser och andra rundan med spelare i samma klass om det går.

På Hässleholms banan kommer FA1, MJ15 och MA4 spela med lite kortare tee på vissa av hålen. Vilka av hålen det blir presenteras strax innan.

Banor

Det är 7 deltävlingar i touren och i totalen räknas dina 4 bästa. Varje tävling är var för sig en egen tävling med priser mm och en del av startavgiften (10%) sparas till totalpriser.

 • 29 april Halmstad – lördag
 • 6 maj Ängelholm – lördag
 • 3 juni Vallåsen – lördag
 • 15 juli Vinbergs discgolf – lördag
 • 29 juli Laholm – lördag
 • 27 aug Älmhult – söndag
 • 2 sep Hässleholm – lördag

Kostnad blir 200 + 10-75 kr beroende på vad banorna vi besöker vill ha i ersättning för att stänga banan för övrigt spel. Kostnaden för tjing läggs också på vid betalningen. Ibland betalas allt på tjingpay och ibland blir det även tjingpay/swish för samma tävling.

Anmälan på tjing

Ni väljer vilken tid i poolen ni ska starta. Att jag på slutet kanske flyttar er lite och samlar ihop grupperna kommer att ske. Nu betalar man lite olika beroende på bana som ska spelas.

Man anmäler sig via tjing/Stripe och skulle man behöva avboka får man tillbaka allt utom en adm avgift på 20 kr fram till onsdag kväll innan start.

Anmälan öppnar i mars och stänger på onsdagen kl 21:00 innan start.

Om raitingen ökar byter man klass även om man spelat tidigare tourrundor i en annan klass. Så det kan  vara bra att börja spela i en högre klass om man tror man kommer flyttas upp senare. Om man inte har raiting sen tidigare spelar man i Open första gången. Är man på väg att få PDGA raiting i en uppdatering kan man anmäla sig i den klassen man tror att man hamnar i. Hamnar man i fel klass vid anmälan kommer man flyttas till rätt klass innan start.

Här ordnar du PDGA om du inte har det. https://www.pdga.com/membership

Det kommer var fri placering och välj den tid som passar bäst att starta. (går att lämna meddelande till TD i tjing när du anmäler dig). Vill dock att ni anmäler er i grupper med spelare från samma klass så att vi kan spela så under runda 2. Runda 1 kommer vara blandade grupper mellan klasserna.

Laholm blir lite annorlunda eftersom det är 9 hålsbana. Första rundan kl 7:45 eller 10:00 och sen är det 7-8 min mellan grupperna som startar. Anmälan sker som vanligt på tjing.

Avanmälan kan göras själv på tjing innan onsdag 21:00 innan start och man får allt utom en adm avgift på 20 kr tillbaka. Under torsdagen, fredagen eller utebliven avanmälan går anmälningsavgiften till prispotten. Ni deltager i utlottningen som vanligt.

Prispengar

 • Det blir 200 kr som kommer delas ut tillbaka som priser och fördelas till dagens vinnare, CTP, lottade priser och priserna till totalvinnarna.
 • Priser delas ut via mail/sms efter tävlingen är slut och 25-30% av antalet deltagare i klassen får pris i deltävlingarna.
 • Särspel kommer ej äga rum utan alla priser delas mellan alla på samma resultat. Gäller även plats 1-3. Eftersom det är teetime start så kan man inte veta om särspel kan ordnas beroende på om spelare redan lämnat spelområdet.
 • Open kontanter (uppgifter lämnas till skatteverket, kan välja presentkort istället) övriga presentkort och varupriser.
 • Sponsor för touren är www.latitude64.se och www.nordicdiscgolf.se
 • Totalpriser till plats 1-3 i alla klasser (ev mer) utifrån antalet deltagare i klasserna (se tabell nedan). Varje deltagare bidrar med 20 kr varje tävling som sparas till totalpriserna.
 • Banan vi spelar på får eget bestämt belopp som läggs på extra. (olika på banorna)
0-90 deltagare 3 pristagare
91-120 deltagare 4 pristagare
121-150 deltagare 5 pristagare
151-180 deltagare 6 pristagare

Utlottning av priser

Vi kommer lotta ut priser så att alla har chansen att vinna något! Lottningen sker under dagen innan runda 2. Vinnarna kommer presenteras innan tävlingen är över och vinnarna kan söka upp TD efter runda 2 för att hämta sitt pris. CTP priset är bara under runda 1.

Regler att tänka på i dessa tider

Spelarmöte

För att inte samla alla spelare på ett och samma ställe på en gång kommer vi INTE ha några spelarmöten. Det kommer notiser i tjings app där info från TD kommer skötas.

Startgrupper/tider kommer visas i Tjing på torsdagen. De är preliminära och små ändringar kan ändras fram till lördag pga sena avhopp etc.

Tiderna för start av respektive runda hittar ni i schemat nedan. Ni ska även checka in via tjing på fredagen innan 22:00 så vi vet att ni tänkt komma och har koll på starttiderna.

Lunch/spelpaus

Mat sker på valfri plats. Ha koll på när du startar nästa och hur vi håller tiderna. På långa banor kan tiden bli förskjuten.

Starttiderna är prel och lunch/paus kan variera mellan grupperna. Nya grupper inför runda 2 så kolla tiderna.

OBS!

 • Man kan välja tid själv men välj att spela med samma klass. Då blir det så inför runda 2. Första rundan blir blandade grupper. Blir det fel flyttar jag er.
 • Meddela TD om särskilda önskemål. Kan vara bra om man samåker och görs i meddelandet i tjing (inget som jag kan lova uppfylla).
Prisfördelning 2022

Scroll to Top