Kustduellen 2022

Totalen i Kustduellen är nu färdig!Grymt spelat allihopa och nu ska alla fått sina priser och kan summera årets Kustduell tour 2022.Jag tackar för att ni varit med och hoppas ni vill deltaga på fler tävlingar som jag ordnar framöver.Tänk att vi har delat ut över 112000kr i vinstvärde i år. Det är grymt och det är väl fördelat mellan alla olika klasser och deltagare. Har ni feedback som ni vill dela så går det bra att skicka ett mail till johan@discgolfsyd.seVi ses närmast på vinterspelen som snart drar igång. Kommer säkert fler andra varianter också.Håll koll i grupperna eller på hemsidan. www.discgolfsyd.se

Tack!

TD Johan Stensmar

Kustduellen by Discsport

PDGA spel med golfstart!

Det kommer finnas 6 klasser att välja mellan.  PDGA (ej juniorer) och klubbmedlemskap krävs! Touren genomförs i samarbete mellan Discgolfsyd/jo2jo och Frisbee Laholm.

Följande klasser finns på Kustduellen 2022:
 • OPEN MPO (Alla)
 • INTERMEDIATE MA2 (Under 935)
 • RECREATIONAL MA3 (Under 900)
 • NOVIS MA4 (Under 850)
 • DAM FA1 (Alla)
 • JUNIOR MJ15 (0-15 år) även de utan PDGA.

Alla rundor startar från hål 1 och det är golfstart som gäller.

Första rundan är 8:00 och sen startar varje grupp 10 minuter emellan. Det betyder att det är preliminära starttider och man behöver kolla upp hur vi håller tidsschemat som kan skilja beroende på vilken bana vi spelar på under touren. Blir det fullt startfält startar det en ny grupp ca var 10:e min hela dagen.

Max antal deltagare är 96 st. (4*6 grupper á 4 deltagare) Första rundan blandade klasser och andra rundan med spelare i samma klass om det går i tidsfärgerna.

På de långa banorna Hässleholm och Helsingborg kommer FA1, MJ15 och MA4 spela med lite kortare tee på vissa av hålen. Vilka av hålen det blir presenteras strax innan.

Banor

Det är 7 deltävlingar i touren och i totalen räknas dina 4 bästa. Varje tävling är var för sig en egen tävling med priser mm och en del av startavgiften (10%) sparas till totalpriser.

Anmälan på tjing

Ni väljer vilken tid i poolen ni ska starta. Att jag på slutet kanske flyttar er lite och samlar ihop grupperna kommer att ske. 1 månad före öppnar anmälan för Open, Dam och junior, 1 vecka senare öppnar MA2, MA3 och MA4. Det betyder att man kan välja tider tidigare om man väljer openklassen. Nu betalar man 210 kr innan man kan anmäla sig via tjing/Stripe och skulle man behöva avboka får man tillbaka allt utom en adm avgift på 10 kr fram till onsdag kväll innan start. Anmälan öppnar 1 månad innan start och stänger på onsdagen kl 21:00 innan start.

Om raitingen ökar byter man klass även om man spelat tidigare tourrundor i en annan klass. Så det kan  vara bra att börja spela i en högre klass om man tror man kommer flyttas upp senare. Om man inte har raiting sen tidigare spelar man i Open första gången. Är man på väg att få PDGA raiting i en uppdatering kan man anmäla sig i den klassen man tror att man hamnar i. Hamnar man i fel klass vid anmälan kommer man flyttas till rätt klass innan start.

Här ordnar du PDGA om du inte har det. https://www.pdga.com/membership

Det kommer var fri placering och välj den tid som passar bäst att starta. (går att lämna meddelande till TD i tjing när du anmäler dig). Vill dock att ni anmäler er i grupper med spelare från samma klass så att vi kan spela så under runda 2. Runda 1 kommer vara blandade grupper mellan klasserna.

Halmstad och Laholm blir lite annorlunda eftersom det är 9 hålsbanor. Första rundan kl 7:45 eller 10:00 och sen är det 7-8 min mellan grupperna som startar. Anmälan sker som vanligt på tjing.

Avanmälan kan göras själv på tjing innan onsdag 21:00 innan start och man får 200 kr tillbaka. Under torsdagen, fredagen eller utebliven avanmälan går anmälningsavgiften till prispotten. Ni deltager i utlottningen som vanligt.

Startavgift är 210 kr (200 kr används i fördelningen och 10 kr går till Tjings anmälan)

 • Det blir 100% som går tillbaka till spelarna och banan vi spelar på och fördelas till dagens vinnare, CTP, lottade priser och priserna till totalvinnarna. Banan vi spelar på får 5% och 95% går till spelarna. Detta fungerar tack vara de sponsorer vi fått med i år.
 • Priser delas ut via mail/sms efter tävlingen är slut och 25-30% av antalet deltagare i klassen får pris i deltävlingarna.
 • Särspel kommer ej äga rum utan alla priser delas mellan alla på samma resultat. Gäller även plats 1-3. Eftersom det är teetime start så kan man inte veta om särspel kan ordnas beroende på om spelare redan lämnat spelområdet. Finns spelaren kvar kan särspel ordnas för första platsen men inte övriga platser.
 • Open kontanter (uppgifter lämnas till skatteverket, kan välja presentkort istället) övriga presentkort och varupriser.
 • Sponsor för touren är www.discsport.se och www.momentumdisgolf.com
 • Totalpriser till plats 1-3 i alla klasser utifrån antalet deltagare i klasserna (se tabell nedan). Varje deltagare bidrar med 20 kr varje tävling som sparas till totalpriserna.
0-90 deltagare 3 pristagare
91-120 deltagare 4 pristagare
121-150 deltagare 5 pristagare
151-180 deltagare 6 pristagare

Utlottning av priser

Vi kommer lotta ut priser så att alla har chansen att vinna något! Lottningen sker under dagen mellan rundorna. Vinnarna kommer presenteras innan tävlingen är över och vinnarna kan söka upp TD efter runda 2 för att hämta sitt pris. CTP priset är bara under runda 1.

Regler att tänka på i dessa tider

 •  Är du sjuk, stanna hemma.
 •  Håll avstånd till varandra.
 • Ingen fysisk kontakt mellan spelarna
 • Ta gärna med egen handsprit för att hålla god handhygien

Spelarmöte

För att inte samla alla spelare på ett och samma ställe på en gång kommer vi INTE ha några spelarmöten. Det kommer notiser i tjings app där info från TD kommer skötas.

Startgrupper/tider kommer visas i Tjing på torsdagen. De är preliminära och små ändringar kan ändras fram till lördag pga sena avhopp etc. Anmäl er direkt ni kommer på plats till TD så vi vet att ni är närvarande.

Tiderna för start av respektive runda hittar ni i schemat nedan. Ni ska även checka in via tjing på fredagen innan 22:00 så vi vet att ni tänkt komma.

Lunch/spelpaus

Mat sker på valfri plats. Ha koll på när du startar nästa och hur vi håller tiderna. På långa banor kan tiden bli förskjuten.

Starttiderna är prel och lunch/paus kan variera mellan grupperna. Nya grupper inför runda 2 så kolla tiderna.

OBS!

 • Man kan välja tid själv men välj att spela med samma klass. Då blir det så inför runda 2. Första rundan blir blandade grupper. Blir det fel flyttar jag er.
 • Meddela TD om särskilda önskemål. Kan vara bra om man samåker och görs i meddelandet i tjing (inget som jag kan lova uppfylla).
Prisfördelning 2022

Scroll to Top