Vem är jag!

Hej!

Jag som driver denna sida är Johan Stensmar.

Började min frisbeekarriär i Hässleholm hösten 2009 då jag hittade några korgar i parken i stan. Vem hade satt upp dom? Och fanns det någon förening? Jag googlade och hittade de som tillsammans med kommunen fixat den lilla 9 hålsbanan. Men någon förening fanns inte. Så jag såg till att en förening bildades och vi kunde börja kasta mer regelbundet.

Efter 2 år ville vi mer och ha en 18 hålsbana. Många turer men vi fick ett område och tiden att lägga för att få en bana på plats fick vi leta fram. Vi lovade förbundet om att ordna en Nationell Tävling i juni och banan var inte påbörjad i januari. Men efter många timmar och slit så invigdes banan 15 juni 2012 lagom till DNT tävlingen. Hässleholm Discgolfpark har sedan varit värd för flera Nationella tävlingar och även Par-SM och Lag-SM.

Bor i Skummeslöv som ligger mellan Halmstad och Ängelholm. Betyder att jag är aktiv i både Halland och Skåne. Medlem i Frisbee Laholm (min tävlingsklubb), Hässleholm FF (Hedersmedlem) och Halmstad. Har varit med i Micke’s discgolfteam sen 2017.

Har PDGA 51181 och TD cert för att kunna ordna tävlingar. Jag är utbildad av förbundet och har gått kurserna ”Instruktör” och ”Tränare”. Har även varit med att bygga banor på olika platser. Både som rådgivare och aktiv byggare på plats. Behöver ni hjälp så hör av er!

Jag är även en inbiten allround kastare och gillar 7-kamps momentet även om jag står över fristilen. Bästa merit är ett VM silver i discaton för 40+ när VM var i Norrköping för några år sedan. Brukar ordna någon deltävling i dessa grenar under året.

Finns mest på nätet under ”discgolfsyd” där jag har en hemsida www.discgolfsyd.se men även på Facebook är jag aktiv i olika grupper och klubbar. Ordnar många olika tävlingar bl.a. Kustduellen, Micke´s Challenge, Vinterspelen och även i mobilspelet Disc Golf Valley håller jag i turneringar. 

Håll till godo och tipsa vidare så att sporten växer ännu mera!

/Johan

FB sida 

Hemsida

Frisbee Laholm

Scroll to Top