Matcherna

Matchspel
Till skillnad från vanlig kastning med lägst antal kast på varje hål så är i matchspel varje hål en tävling i sig. Varje hål är en tävling där din motspelare kan vinna, förlora eller dela hålet med dig. Matchspel brukar kallas för hjärnornas spel eftersom det hela tiden gäller att anpassa sig till motspelarens läge och kast. Allt kan hända under spelets gång så kom därför ihåg att inte ta något för givet. Antalet kast spelar ingen roll utan det gäller att ha mindre antal kast än sin motståndare för att vinna hålet.

Det är viktigt att man spelar färdigt samtliga 18 hål.
Lotta om vem som börjar att kasta ut på första hålet. (t.ex. Man kan slänga upp en disc i luften och den andra säger upp/ner och resultatet visar vem som börjar/väljer.) Resten av rundan kastar den som senast vunnit hål på nästkommande hål.

Segrare får 2 poäng, oavgjort ger 1 poäng och förlust 0 poäng. Varje hålskillnad är viktig så spela färdigt alla 18 hål. Det kan t.ex sluta med 6 vunna, 3 oavgjorda och 9 förlorade. Hålskillnaden blir då -3. När tabellen är färdigspelad och även hålskillnaden råkar vara samma är det inbördes möte som avgör.

Spelar man sin match under vanlig veckogolfkastning så kan man inte skänka hål och spela lika taktiskt. Men det går lika bra att räkna resultatet ändå. Vissa har kanske ont om tid att hinna spela extra rundor så vi accepterar och följer veckogolfens vanliga struktur i de fallen men resultatet inbördes mellan spelarna räknar vi. Försök dock ordna så ni spelar i samma grupp.

Om det blir WO så stryks matchen (X). Varken + eller – poäng delas ut. Ingen WO kan delas ut förrän man säkert vet att man inte hinner spela. Det är ju matcherna vi spelar som ska räknas. Vid lika resultat (poäng) räknas spelade matcher först.

Vinnarna (och de bästa 2:orna totalt 16 st)  i varje ort kan välja att spela ett slutspel.


Scroll to Top