Matchspel/Serie

Vi börjar lokalt på hemorten och möter spelare i grupper om 5-10 spelare. Under 2018 var det 6 olika orter och 30 deltagare med och vi siktar på att bli fler under 2019.

Discgolfsyds matchspel kommer vara indelat med Hässleholm som centrum och alla andra orter i en omkrets av 10 mil. 2019 kommer vi spela på hemmaplan. Grupperna delas in i divisioner på hemmabanor där det är minst 5 deltagare. När det blir mer än 9 deltagare skapas en ny division. Blir det färre än 5 deltagare erbjuds man plats i närliggande orters motsvarande serier.

Lund, Landskrona, Halmstad
Ljungby, Hässleholm och Kristianstad deltog under 2018.

Malmö, Helsingborg, Älmhult och Eslöv var inte med 2018 men är välkomna med i år.

Sen finns det ett  frivilligt slutspel för de 16 bästa från orterna. Grundserien erbjuder 1:an och 2:an en plats i finalen. De 8 bästa möts en finaldag och spelar ett rent slutspel (dubbeleliminering) där alla har chans till vinst!

2018 som var startåret spelade vi även i olika områden Syd/öst, väst och norr. Det kommer vi inte göra i år utan områdesmatcherna slopas.
________________________________________
Årets sponsorer är Anhyzer och Micke´s discgolf
info@discgolfsyd.se

ANMÄLAN

spelperiod + Spelplats:
– grundserien spelas 1/4 till 31/7 , spelar på hemmabanor för deltagarna.

Frivilligt slutspel för de 16 bästa (alla 1:or och de bästa 2:orna)
– kvalspel 1/8 till 31/8, de 16 bästa från alla orter möts under en dag. Man möts i en match 1:a-16:e, 2:a-15:e, 3:a-14:e osv. Kan man inte vara med den dagen går det att spela sin match annan valfri dag.
– finalspel (Hässleholm Discgolfpark) De 8 bästa möts under en dag. Då spelar vi 4 st 9-håls matcher i ett slutspelsträd.
Vi kommer ha 3 olika dagar att välja på och spelar på den dagen som flest kan. Där fyller vi upp tills vi blir 8 st.

Scroll to Top